Willie Mak - de Groot

Sherborne bewegingspedagogiek, Psychosociaal therapeut.

Foto van Willie Mak - de Groot

Contactinformatie

Zeezwaluw 19
3905 SE Veenendaal

Postadres:
Zeezwaluw 19
3905 SE Veenendaal

Tel: 0634899742

Website:
Stuur Willie Mak - de Groot een e-mail.


Omhoogtop

Het woord is aan Willie Mak - de Groot

Graag stel ik mij aan u voor:

Mijn naam is Willie Mak

Ik heb veel ervaring met kinderen.

Ik heb gewerkt als:

Groepsleidster in de speciale kinderopvang- en in de peuterspeelzalen

Ambulant begeleidster in de peuterspeelzalen en basisscholen

Praktisch Pedagogisch Gezinsbegeleider in de Jeugdzorg en sinds 2011 ben ik werkzaam als

Psychosociaal Kindertherapeut in een eigen praktijk.

Sherborne begeleider in gezinnen.

Ook ben ik moeder en oma van twee kinderen en zes kleinkinderen

Werkwijze

Gezinscoaching aan huis

Als een kind (tijdelijk) in de problemen raakt is dat eigenlijk een probleem voor het hele gezin. Via gezinscoaching onderzoek ik samen met de ouder(s) wat het kind nodig heeft en hoe zij dit kunnen bieden, zonder daarbij zichzelf en de eventuele andere kinderen uit het oog te verliezen.

Sherborne Samenspel

Sherborne Samenspel is een ‘doe’ – methode, gericht op het vergroten van zelfvertrouwen bij kinderen en het versterken van de interactie tussen kind en ouders.

Doelgroep: kinderen van 1 tot 12 jaar

* Kinderen met weinigzelfvertrouwen

* Kinderen die een slechte start hebben gehad

* Problemen in de interactie tussen ouder en kind

Toepassing

Tijdens de behandelsessies laat de Sherborne begeleider de ouders en het kind kennis maken met verschillende bewegingsspelvormen, afgestemd op de leeftijd en de belevingswereld van het kind. Er zit een therapeutische opbouw in de spelvormen. Door de behandelaar wordt gekeken in welke vorm van bewegen en contact maken het kind zich vertrouwd voelt, en start met de spelvormen die hierbij aansluiten. Langzamerhand wordt door middel van kleine veranderingen een omslag gemaakt naar een andere bewegingsvorm of manier van contact maken, in het tempo dat het kind en de ouders aankunnen.

Bij Sherborne Samenspel gaat het nooit om prestaties; er is geen goed of fout: het gaat om contact, plezier en individuele groei. De begeleider van de sessies let scherp op de lichaamstaal, de reacties en de initiatieven van het kind en laat elke volgende aansluiten op grond van die signalen. Er is daarnaast veel aandacht voor afstemming van ouders op hun kind en voor wederkerigheid. Ouders worden actief bij de spelvormen betrokken, zodat zij de bewegingspedagogiek zelf aan den lijve ervaren en in staat zijn het samenspel thuis zelf voort te zetten.


Omhoogtop

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord