Vronica Ramaker

Speltherapeut.

Foto van Vronica Ramaker

Contactinformatie

Amersfoortsestraat 18
3772CJ Barneveld

Tel: 0342400140

Website:
Stuur Vronica Ramaker een e-mail.


Omhoogtop

Het woord is aan Vronica Ramaker

Praten is zilver, spelen is goud     

Spelen is de taal van het kind. Wat het niet goed kan zeggen, kan het wel laten zien. Als speltherapeut sluit ik aan bij de speltaal van het kind en geef ondersteuning bij het uiten en verwerken van problemen. Speltherapie kan een oplossing bieden voor kinderen die zo in de knel zitten dat ze hun draai niet meer kunnen vinden. Ze kunnen vaak niet goed vertellen wat er aan de hand is en uiten dat in hun gedrag. Ouders willen hun kind graag helpen, maar dat lukt niet altijd. Hulp van buitenaf is soms nodig. 

Werken met kinderen die op de één of andere manier in de knel zitten, ze helpen om in balans te komen, zodat ze evenwichtig verder kunnen ontwikkelen, dat was en is mijn droombaan. Wat ik zo mooi vind aan het werken met kinderen is het unieke van elk kind, het eigen levensverhaal, de eigen kwetsbaarheid, de eigen kracht. In de spelkamer ontdekt een kind spelenderwijs steeds meer van zichzelf. Zo kan het nog meer worden wie het is. Daar wordt elk kind sterker van. Ik ervaar het als een voorrecht om dat mee te maken. Ook jij als ouder/opvoeder bent welkom met je vragen. Samen gaan we voor hetzelfde: Jouw kind mag nog meer worden zoals het is bedoeld. 

Ik werk als speltherapeut bij Elan Barneveld. Elan is een christelijke praktijk voor welzijn, maatschappelijke dienstverlening en therapie. Omdat er meerdere specialismen onder één dak zitten, zijn de lijntjes kort. Dat is erg fijn wanneer er meer nodig is dan Speltherapie of als ik raad wil vragen aan een collega. Binnen Elan Speltherapie heb ik twee collega-speltherapeuten: Arna Berkhof en Rianne
Koelewijn.

Op onze website (link: https://www.elanbarneveld.nl/) staat meer informatie over onze praktijk,
Speltherapie en ons overige aanbod. Wilt je meer weten? Bel of mail gerust voor meer informatie.

Foto bij Vronica Ramaker
Omhoogtop

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord