Rianne Koelewijn

Speltherapeut, Kinder- en jeugdpsycholoog.

Foto van Rianne Koelewijn

Contactinformatie

Amersfoortsestraat 18
3772 CJ Barneveld

Tel: 0682440862

Website:
Stuur Rianne Koelewijn een e-mail.


Omhoogtop

Het woord is aan Rianne Koelewijn

Soms gaat het niet goed met een kind, of zijn er zorgen over zijn of haar ontwikkeling. In de spelkamer mag het kind tot zichzelf komen. En zijn kracht ontdekken, om na een tijdje zelf weer verder te kunnen gaan. Wat bijzonder om te zien hoe kinderen zich kunnen uiten in het spel. Ze spelen wat er in hun leven gebeurd is of hoe het met hen gaat. In het spel kunnen ze experimenteren met hun eigen rol en die van anderen. Ze kunnen verschillende oplossingen uitproberen. Zo kan speltherapie een steuntje in de rug zijn om weer verder te groeien. Daarbij is betrokkenheid van ouders of verzorgers van groot belang. Daarom probeer ik regelmatig met hen om tafel te gaan om te bespreken hoe het met het kind gaat.

Speltherapie is voor kinderen (3-12 jaar) die niet lekker in hun vel zitten of moeite ervaren op sociaal of emotioneel gebied. Thuis, op school of tijdens het spelen met andere kinderen. Het kan verschillende oorzaken hebben, dat een kind uit balans is. Hij heeft bijvoorbeeld iets ingrijpends meegemaakt. Of ervaart spanning of frustratie of wordt verkeerd begrepen. Ook kan het zijn dat hij
zijn gevoelens niet goed kan herkennen of uiten.

Ik  werk als speltherapeut bij Elan Barneveld (naast het werk bij mijn praktijk Het Vogelhuis in Nijkerk).

Omdat er meerdere specialismen onder één dak zitten, zijn de lijntjes kort. Dat is erg fijn wanneer er meer nodig is dan speltherapie of als ik raad wil vragen aan een collega. Binnen Elan Speltherapie werken we samen met collega-speltherapeuten: Vronica Ramaker en Arna Berkhof.

Op onze website (link: https://www.elanbarneveld.nl/) staat meer informatie over onze praktijk, Speltherapie en ons overige aanbod. Wilt u meer weten? Bel of mail gerust voor meer informatie.

Foto bij Rianne Koelewijn
Omhoogtop

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord