Ninet Vlaardingerbroek

Integratieve kindertherapeut.

Foto van Ninet Vlaardingerbroek

Contactinformatie

Oudelandhof 36
2691 ZD 's-Gravenzande

Website:
Stuur Ninet Vlaardingerbroek een e-mail.


Omhoogtop

Het woord is aan Ninet Vlaardingerbroek

Graag vertel ik iets over mijzelf en Praktijk de Tuin.

Mijn naam is Ninet Vlaardingerbroek. Ik ben getrouwd met Steven en samen hebben wij drie kinderen. Met veel plezier en voldoening werk ik al jaren vanuit diverse functies met kinderen en volwassenen. Als leerkracht, coach en schoolmaatschappelijk werker ben ik op verschillende manieren betrokken geweest bij hun leven. Hierbij heb ik ervaren dat het soms nodig en helpend kan zijn om specialistische hulp aan te bieden op momenten dat het niet meer als vanzelf goed gaat. Vanuit mijn verlangen om hierin nog meer te kunnen betekenen heb ik gekozen mij te scholen in de integratieve kindertherapie. Dit is een intensieve, kortdurende therapie waarbinnen de vraag en het proces van het kind het uitgangspunt vormen. Sinds 2014 werk ik als zelfstandige vanuit dit gedachtegoed binnen Praktijk de Tuin.

Graag vertel ik u iets over mijn aanbod voor kinderen in de basisschoolleeftijd en hun ouders aan de hand van de naam van de praktijk.

In de bijbel wordt geschreven over een tuin die God heeft geschapen: het paradijs. In deze tuin was alles mooi en goed. Het was een weerspiegeling van wie God is. Vandaag lijkt het in de levens van veel kinderen en volwassenen helemaal niet op een paradijs. Er is pijn, verdriet, boosheid en angst. Hiervoor kunnen allerlei oorzaken zijn. Mijn verlangen en ervaring is dat door aandacht te geven aan wat moeilijk of zwaar is er weer ruimte komt voor wat mooi en goed is.

Als kinderen denken aan een tuin denken zij vaak als eerste aan hun achtertuin. Een plek waar je veilig kan zijn. Binnen Praktijk de Tuin bouw ik een relatie op waarbinnen veiligheid is. Een basis waar vanuit het kind kan laten zien wat belangrijk is.
Een tuin kan ook een speeltuin zijn. Een plek waar je plezier maakt, ontdekt, uitprobeert en ontwikkelt. Dit alles kan in de speelkamer van 'de Tuin' waar naast een luie bank, een grote en kleine tafel met stoelen allerhande materialen zijn. Van gezelschapsspelen tot verkleedkleren, van creatieve materialen tot een winkel of een boksbal en boeken. Tijdens het spelen en praten wordt er ondertussen hard gewerkt. Ik stem hierbij af op uw kind en kijk vervolgens wat het nodig heeft, zodat hij of zij de verandering kan doormaken die ruimte geeft om vrij te zijn.

'De Tuin' verwijst tot slot naar het Westland waar ik ben geboren en waar de praktijk gevestigd is.

Voor meer informatie over de werkwijze, mijn opleidingen, impressie foto's en praktische informatie kunt u vinden op http://www.praktijkdetuin.nl.
Neemt u gerust contact met mij op via info@praktijkdetuin.nl om te overleggen over uw hulpvraag of voor aanmeldingen. Ik sta u graag te woord. 


Omhoogtop

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord