Mieke Admiraal-van Faassen

Speltherapeut, Psychosociaal therapeut.

Foto van Mieke Admiraal-van Faassen

Contactinformatie

Albertine Agneslaan 29
6713MN Ede

Tel: 0652680871

Website:
Stuur Mieke Admiraal-van Faassen een e-mail.


Omhoogtop

Het woord is aan Mieke Admiraal-van Faassen

Mieke Admiraal-van Faassen. In 2003 rondde ik aan de CHE de opleiding MWD af. Ik werkte 10 jaar met veel plezier als gezinsbegeleider bij een afdeling Maatschappelijke Dienstverlening. Mijn werk was vooral opvoedingsondersteuning en ouderbegeleiding, vaak in complexe gezinssituaties. Ik heb uit interesse de 4-jarige opleiding tot Contextueel hulpverlener gevolgd. De opleiding Speltherapie was een waardevolle aanvulling voor het werken met kinderen.  Door mijn werk als gezinsbegeleider kwam ik geregeld in aanraking  met gebroken gezinnen. Dat raakte me, daarom heb ik alle modules van de opleiding tot KIES-coach gevolgd (Kind In EchtscheidingsSituaties).

Vier jaar geleden startte ik mijn eigen praktijk sckSCRABBLE voor hulpverlening aan kinderen en volwassenen. Werken met kinderen en ouders heeft mijn hart. Het geeft mij veel voldoening als bij een afronding van een therapie ouder en kind weer samen verder kunnen.

“Maatwerk” spreekt mij aan. Elk kind en elke ouder is verschillend. Geen gezinssituatie is gelijk. Met ouders en kinderen wordt overlegd welke werkwijze voor hen passend is. In de spelkamer kan het kind kiezen uit een variatie van spel- en bewegingsspelmateriaal. Het kind weet zelf wat het nodig heeft om zijn gevoelens mee uit te drukken. Ook kan het kind creatief werken met klei, steen,hout, gips,e.a. In de spelkamer staat een piano, wat de kans biedt om aan te sluiten bij een kind met een muzikale voorkeur.Als het past bij de hulpvraag werk ik in de spelkamer ook systeemgericht. Ik nodig ouders, broertjes/zusjes uit om zicht te krijgen op de onderlinge verhoudingen. Dat levert vaak verrassende inzichten op.

 Naast speltherapie bied ik Psychosociale hulpverlening, Contextuele hulpverlening en Supervisie aan volwassenen.Bij de LVSC sta ik ingeschreven als geregistreerd Supervisor, zie https://lvsc.eu/

 Voor vragen of meer informatie verwijs ik naar mijn website www.sckscrabble.nl


Omhoogtop

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord