Marit van Vliet

Creatief therapeut beeldend.

Foto van Marit van Vliet

Contactinformatie

Wilhelminastraat 16
2801 XK Gouda

Tel: 0631793644

Website:
Stuur Marit van Vliet een e-mail.


Omhoogtop

Het woord is aan Marit van Vliet

Foto bij Marit van Vliet

Ik ben Marit van Vliet, getrouwd en moeder van twee jongvolwassen zoons.

Al ruim 30 jaar werk ik met kinderen in de zorg, de laatste 8 jaar als creatief therapeut beeldend.
Creatieve therapie is een ervaringsgerichte therapie waarbij het kind en ik aan de slag gaat met beeldend materiaal zoals verf, krijt, klei of stiften. Hoe een kind te werk gaat is een afspiegeling van hoe hij of zij dat in het gewone leven doet. Door beeldend bezig te zijn worden problemen zichtbaar; het wordt steeds duidelijker wat het kind bezig houdt en wat hij of zij fijn of moeilijk vindt. Problemen worden daardoor helder en bespreekbaar. Er kunnen vervolgens doelen voor de therapie worden gesteld. Een kind kan binnen de veilige sfeer van de therapie aan die doelen werken, experimenteren met wat lastig is en fantaseren over hoe het anders zou kunnen. Dit werkt positief door in het echte leven. Creatief bezig zijn vinden praktisch alle kinderen leuk. Ze komen dan ook graag naar de therapie.
Jonge kinderen verbeelden hun moeilijkheden veelal indirect, bijvoorbeeld spelenderwijs met dieren die van alles beleven. Oudere kinderen vinden het vaak juist fijn om over zichzelf te vertellen via beeldend werk. Voor iedereen geldt: een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Maak je je zorgen over je kind?

Ouders merken vaak als eerste dat hun kind niet lekker in z'n vel zit. Ze kunnen voor kortere of langere tijd worden belemmerd in hun ontwikkeling door:

Wat kan creatieve therapie doen?

Mijn rol is niet het 'beter maken' van het kind, maar het helpen vlottrekken waar hij is vastgelopen. Door de therapie gaat het kind zien wat zijn mogelijkheden zijn en hij leert hoe hij in het vervolg moeilijkheden kan overwinnen of beter om kan gaan met zijn beperking. Een kind dat met creatieve therapie begint heeft al veel negatieve ervaringen achter de rug. Daarom is de therapie er ook op gericht om het zelfbeeld van het kind te versterken. Het kind ervaart dat hij meer kan dan hij denkt en dat hij mag zijn wie hij is.

En nog meer...

In de oudergesprekken is ruimte voor opvoedingsondersteuning, zodat ook de dagelijkse omgeving van het kind meedoet in het proces. Naast individuele therapie is ook gezinstherapie mogelijk. Dit doe ik samen met een collega beeldend therapeut.


Omhoogtop

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord