Marianne van Dolder

Speltherapeut.

Foto van Marianne van Dolder

Contactinformatie

Hordijk 1O
3079 DJ Rotterdam

Postadres:
Lokhorst 14
3085 WX Rotterdam

Tel: 0649714587

Bekijk de folder van Marianne van Dolder

Website:
Stuur Marianne van Dolder een e-mail.


Omhoogtop

Het woord is aan Marianne van Dolder

Marianne van Dolder is mijn naam en ik werk in een eigen speltherapie praktijk genaamd: ' De Schatkamer'. Deze naam is niet zomaar ontstaan. Het moest iets weergeven van ontdekken, opnieuw vinden, van zoeken, maar ook van de schatten die in ons mensen (verborgen) zitten. Een spelkamer is een ruimte vol met speelgoed, een grote 'schatkamer'. Sem kwam mijn spelkamer binnen, keek om zich heen, en zei ietwat teleurgesteld: "waar zijn die schatten nou?" De schat in de kamer was hijzelf.

Foto bij Marianne van Dolder

De boom op de folder staat als symbool voor groei. Stevig staan, geworteld zijn. Bloeien en tot vrucht komen. Dat is wat ik kinderen hoop te bieden.

In 1984 ben ik als leerkracht in het basisonderwijs begonnen. Al snel ging ik in deeltijd pedagogiek studeren. Als bachelor werkte ik in het speciaal onderwijs, werd intern begeleidster en remedial teacher. Ik volgde cursussen en ging in Rotterdam in het basisonderwijs werken op een Multiculturele school. Ondertussen begon het verlangen steeds meer te groeien dat ik liever kinderen wilde begeleiden op het sociaal-emotionele vlak.

Daarom ben ik speltherapie gaan studeren aan de CHE. Dit jaar heb ik mijn opleiding voltooid. Kinderen kunnen bij mij komen spelen in een echte pipowagen. Tijdens mijn opleiding heb ik ervaren wat een geweldige kracht kinderen in zich hebben. Dat ze door spel kunnen laten zien wat ze dwars zit, oplossingen kunnen bedenken en steviger op hun voeten komen te staan. Weer geworteld worden.

Op mijn site kunt u meer informatie vinden. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.


Omhoogtop

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord