Ida Fisser-Diteweg

Speltherapeut.

Foto van Ida Fisser-Diteweg

Contactinformatie

Molenlaan 39-g
2251 CC Voorschoten

Tel: 0639723945

Website:
Stuur Ida Fisser-Diteweg een e-mail.


Omhoogtop

Het woord is aan Ida Fisser-Diteweg

Even voorstellen…

Foto bij Ida Fisser-Diteweg

Mijn naam is Ida Fisser-Diteweg. Ik ben werkzaam in een eigen praktijk voor speltherapie in Voorschoten. De naam van mijn praktijk voor speltherapie en ouderbegeleiding is IDA. Dat is geen afkorting, maar zoals duidelijk zal zijn gewoon mijn voornaam. Een persoonlijke naam voor mijn praktijk die staat voor het verschil dat ik wil maken met veel vormen van reguliere hulp die aan kinderen wordt geboden. Een persoonlijke en professionele aanpak en aandacht voor de ontwikkeling van uw kind, voor de zorgen en vragen die daarover bij u zijn gerezen en voor de mogelijkheden om tot herstel en groei te kunnen komen.

Zoals u ook uitgebreider op mijn website kunt lezen is speltherapie een therapievorm die nauw aansluit bij de eigenheid en beleving van het kind. Speltherapie geeft het kind de kans om zich te uiten op een manier die bij hem of haar past en helpt het kind om tot een veranderde, vernieuwde beleving over zichzelf, anderen of zijn of haar situatie te komen.

Gedurende de lange periode waarin ik als speltherapeut werkzaam ben (vanaf 1993), ben ik me steeds meer gaan toeleggen op de samenwerking met de ouders van het kind dat speltherapie krijgt. Want speltherapie is een (tijdelijk) zijspoor, waardoor het kind weer kan gaan groeien. Daarna gaan de ouders weer zelf verder met hun kind. Daarom vind ik het zo belangrijk dat ouders betrokken worden bij het therapieproces van hun kind en samen met de speltherapeut op zoek gaan naar nieuwe wegen om met hun kind om te gaan. Deze ondersteuning in het ouderschap kan op verschillende manieren gegeven worden, afhankelijk van de vragen en zorgen van de ouders over hun kind. Bijvoorbeeld in aparte oudergesprekken of door actieve deelname aan een deel van de speltherapie. Zo groeit niet alleen het kind, maar kunnen ook de ouders met (zelf)vertrouwen de relatie met en opvoeding van hun kind een vernieuwde vorm en inhoud geven.

Meer informatie vindt u op mijn website www.idaspeltherapie.nl.

U kunt telefonisch contact met mij opnemen (06 39723945) of via de mail


Omhoogtop

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord