Greet Kamphorst

Speltherapeut.

Foto van Greet Kamphorst

Contactinformatie

Klomperweg 151
6741 PH Lunteren

Postadres:
Vellengastraat 9
3785 LA Zwartebroek

Tel: 0640952326

Website:
Stuur Greet Kamphorst een e-mail.


Omhoogtop

Het woord is aan Greet Kamphorst

Even voorstellen

Ik ben Greet Kamphorst, getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen die alle drie zijn getrouwd. Inmiddels ben ik een trotse oma van vier kleindochters en één kleinzoon. Ruim 20 jaar ben ik werkzaam geweest in het basisonderwijs, afwisselend in onderbouw en middenbouw. Naast de leerproblemen bij kinderen raakte ik enorm geboeid in het sociaal-emotioneel welzijn van kinderen. Wat is het van groot belang dat kinderen 'goed in hun vel zitten'. Dit is een grondvoorwaarde voor hun ontwikkeling op allerlei gebied. Daarom ben ik mij gaan bekwamen in de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarvoor heb ik met veel plezier de opleiding tot speltherapeut gevolgd aan de christelijke Hogeschool Ede.

Als een parel in Gods hand

Vanuit mijn christelijke levensovertuiging zie ik kinderen als een schepping van God. Elk kind is waardevol maar ziet dat zelf soms niet en ervaart hele andere dingen in het leven. In de veilige beschutting van de spelkamer, vergelijkbaar met een schelp, staat het kind centraal. Door te spelen mogen kinderen zichzelf zijn, zichzelf laten zien. Moeilijke dingen kunnen verwerkt worden d.m.v. spel. Nieuwe vaardigheden mogen geoefend worden. Langzaam gaat de schelp verder open en wordt de parel steeds meer zichtbaar. In de spelkamer leren kinderen weer te stralen doordat ze gaan ontdekken hoe waardevol ze zijn. Als speltherapeut vind ik het geweldig kinderen deze steun te bieden en daardoor hun ontwikkeling van heel dichtbij mee te maken. Ik verlang ernaar dat een kind weer gaat stralen!

Foto bij Greet Kamphorst

Logo website

De veelkleurigheid van kinderen wordt gesymboliseerd door de vele kleuren die gebruikt zijn in het logo. Daarbij is een parel te zien, die al ligt te stralen in een hand; de hand van God, de hand van de opvoeder en ik zie het ook als (tijdelijk) de hand van de speltherapeut.

Ouders begeleiden

Naast het spelen in de spelkamer vind ik het oudercontact heel belangrijk. Ik ben van mening dat speltherapie samen moet gaan met de ouders. Het is als 2 sporen van een treinrail. Naast elkaar optrekken met regelmatig een tussenstop, de dwarsverbinding, een evaluatie. Dit bevordert in hoge mate het succes van de therapie en daardoor het welbevinden van de kinderen. Samen met de ouders ontdekken hoe waardevol hun kind is, zodat ouders minder gericht raken op de problemen maar juist de mooie kanten weer gaan zien. Dat ook thuis de parel weer zichtbaar wordt, weer gaat stralen!

Informatie

Op mijn website: www.speltherapiedeparel.nl vindt u meer informatie over mijn praktijk.

Bel of mail me gerust voor meer info.


Omhoogtop

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord