Ciska Denekamp-van Toor

Creatief therapeut beeldend, EMDR practioner.

Foto van Ciska Denekamp-van Toor

Contactinformatie

Waterrad 40
1613CP Grootebroek

Postadres:
Ik werk zowel in Grootebroek als in Twisk.

Tel: 0228-52057

Website:
Stuur Ciska Denekamp-van Toor een e-mail.


Omhoogtop

Het woord is aan Ciska Denekamp-van Toor

Profiel

Vaktherapeut, afgestudeerd in de richting van beeldend vormen en via cursussen toneel en spel verder ontwikkeld. Tevens heb ik de EMDR opleiding gedaan. 
In de therapie worden de gesprekken ondersteund met het medium beeldend vormen en drama. Als zelfstandig vaktherapeut ben ik sinds 20 08 geregistreerd bij FVB  en NVPA. In 2009 heb ik een supervisie afgerond waarin de werkwijze, die gebaseerd is op de fundamenten van  het christelijke geloof verder ontwikkeld is. 
Ik houd mijzelf d.m.v. bijscholing op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ik werk zowel individueel als ook met groepen kinderen en
jongeren op scholen en thuis.  

Vaardigheden    

Gewerkt 

Individueel en met groepen kinderen en jongeren op scholen en instellingen     

Therapeutische programma’s opgesteld en deze uitgevoerd met verschillende groepen jongvolwassenen in samenwerking met psychologen en maatschappelijk werkers.    

Verder ontwikkelen van werkwijzen binnen de vaktherapie in samenwerking met andere vaktherapeuten en psychologen.     

Begeleiding van stagiaires binnen de psychiatrische instelling “De Paltz”.    

Workshops over vaktherapie gegeven aan medewerkers van andere hulpverleningsinstellingen.     

Internationale workshops gegeven binnen een hulpverleningscentrum in Thailand voor (ex)prostituees, zowel voor het team, als ook voor de cliënten.    

Werkervaring     

Augustus 2014 - heden. Begeleiding van jongeren op school met psychische/sociale problemen.    

Oktober 2013 - heden. Begeleiding van kinderen op school met psychische/sociale problemen       

September 1998 - heden.  Begeleiding van jongeren, kinderen en ouders, volwassenen en echtparen als zelfstandig vaktherapeut.
Sinds 2008 geregistreerd bij FVB en NVPA als zelfstandig gevestigd vaktherapeut(ZGVT). In de intervisie met psychologen en een artspsychotherapeut wordt feedback gegeven op de begeleidingen.  

Augustus 1988 - juni 1998.  In Stichting Rehabilitatie centrum “de Paltz” als vaktherapeute gewerkt. In deze instelling werden jongvolwassenen opgenomen met psychische en sociale problematiek. Vaktherapie vond plaats in groepsverband, individueel en ambulant met kinderen en ouders.   

September 1987 – april 1988  Als vaktherapeut op een Z.M.O.K. school in Venlo gewerkt en samen met een drama therapeute groepen en kinderen individueel begeleid. 

Ondertussen doe ik naast beeldend werken ook spel activiteiten met kinderen en jongeren. Tevens kan ik EMDR inzetten. Ik werk zowel met autistische kinderen, ADHD kinderen en ook met kinderen die uit huis zijn geplaatst en gediagnosticeerd zijn met hechtingsproblematiek. Daarnaast ook kinderen van gescheiden ouders en getraumatiseerde kinderen. Natuurlijk doe ik daarbij ook aan ouderbegeleiding.


Omhoogtop

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord