Arna Berkhof

Speltherapeut.

Foto van Arna Berkhof

Contactinformatie

Roland Holstlaan 45
3906 XA Veenendaal

Postadres:
Sprenkelaar 19
3905 WP Veenendaal

Tel: 06 3980429

Website:
Stuur Arna Berkhof een e-mail.


Omhoogtop

Het woord is aan Arna Berkhof

Even voorstellen

Ik ben Arna Berkhof. Ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen.

Ik heb veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen. Ik ben juf geweest, ik werk al jaren mee aan crisisopvang en ik heb veel pleegkinderen begeleid. Ik heb altijd hart gehad voor kinderen die wat extra zorg nodig hebben. Sinds juni 2012 ben ik afgestudeerd als speltherapeut.
In mijn stageperiode als speltherapeut heb ik reeds ontdekt hoe mooi speltherapie is. Het is heel bijzonder om een relatie op te bouwen met een kind en een kind weer te zien opbloeien in de spelkamer. Om samen met een kind en zijn/haar ouders op weg te gaan en het kind te zien helen door het spelen.

Speltherapiepraktijk Heel!

Een kind kan zich

heel verdrietig
heel boos
heel erg in zichzelf gekeerd
heel alleen
heel angstig
voelen. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Een kind kan gepest worden, een kind kan te maken hebben gekregen met verlies, met een scheiding van ouders. Een kind kan van nature onzeker zijn of een piekeraar zijn. Soms is de oorzaak helemaal niet duidelijk.
Kinderen beschikken over emoties als boos, blij, bedroefd en bang. Dit zijn gezonde emoties. Zijn kinderen heel boos, heel bedroefd, heel bang, dan kan het zijn dat het niet goed is voor het welzijn en het functioneren van het kind. Speltherapie kan ervoor zorgen dat hier het woordje heel verdwijnt.
De naam van de speltherapiepraktijk  "Heel!"  geeft aan:
Speltherapie wil dat een kind weer heel wordt. Het kind heelt, zoals een wond heelt. Het kind heeft tijd nodig om te helen. De taal die een kind het beste spreekt, is de taal van spel. In de spelkamer krijgt het kind de tijd om zich veilig te voelen, om in rust te spelen. Daarom: Heel! Een oproep: Kind! Word weer Heel! Helen door Spelen.

Meer info

Zie voor meer info mijn website: www.speltherapiepraktijkheel.nl

Foto bij Arna Berkhof
Omhoogtop

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord