Annie van Wier

Speltherapeut.

Foto van Annie van Wier

Contactinformatie

Generaal Spoorlaan 4
6711LX Ede

Postadres:
Annadaal 8, 6715 JA Ede

Tel: 0627304712

Website:
Stuur Annie van Wier een e-mail.


Omhoogtop

Het woord is aan Annie van Wier

Mijn naam is Annie van Wier- Merjenburgh. Ik ben werkzaam in mijn eigen praktijk: Praktijk Speltherapie Ede. Ik heb ruime ervaring in het werken met kinderen. Ik ben in het verleden 5 jaar kleuterjuf geweest. Daarna ben ik als vrijwilliger veel betrokken geweest bij kinderwerk. In 2002 ben ik als groepsleerkracht gaan werken in het speciaal basisonderwijs. 

Ik heb een bewogen hart voor kinderen en ontdekte dat ik vooral kinderen met soc. emotionele problemen graag verder wilde helpen. Ik wil het kind dat niet lekker in zijn vel zit en stagneert in zijn ontwikkeling begrijpen, steunen en helpen. Dáár ligt mijn hart en mijn passie! 

In 2007 ben ik gestart met de Speltherapieopleiding en ben sinds 2009 gediplomeerd speltherapeut. Ik geef sinds 2010 speltherapie aan kinderen bij SBO de Regenboog in Ede.

In januari 2013 ben ik ook mijn eigen praktijk gestart.Ik werk nu als zelfstandig speltherapeut bij ’s Heeren Loo en ik werk vanuit mijn eigen praktijk op de locatie van SBO de Regenboog aan de Generaal Spoorlaan 4 in Ede. 

Ik ga op reis en neem mee…..  Kent u dit spel nog? 

De koffer wordt gevuld met allerlei persoonlijke dingen die benoemd worden. Het kan zijn dat het spullen zijn die wij nodig hebben, waar wij aan gehecht zijn of dat ze gewoon leuk zijn om mee te nemen als wij op reis zouden gaan. In het leven van kinderen kan het gebeuren dat er naast de leuke dingen in hun ‘levenskoffer’ ook gebeurtenissen of ervaringen terecht zijn gekomen die moeilijk zijn. Soms zelfs te moeilijk, ze wegen erg veel! Hierdoor is de koffer voor kinderen té zwaar om te dragen. Het belemmert hen waardoor zij moeilijk of zelfs niet meer vooruit komen. Met mijn praktijk wil ik een toegankelijke en veilige plek zijn voor een kind om de zware of té zware koffer neer te zetten en er te ‘zijn’. We laten de koffer eerst even staan en gaan, als het kind er aan toe is, de koffer openen om dat, wat té zwaar is, al spelend een ’andere plek’  te geven. Dit vraagt tijd en dat is een hele klus voor een kind! Als gebeurtenissen een andere plek hebben gekregen wordt de koffer lichter en is weer makkelijk om mee te nemen. Het kind kan de ‘koffer’ nu weer zelf dragen en in evenwicht  zijn levensreis vervolgen om tot bloei te komen.

Meer informatie vindt u op mijn website: www.speltherapie-ede.nl 

U kunt telefonisch contact met mij opnemen 06 27304712 of via de mail.


Omhoogtop

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord