Papillon Capelle aan den IJssel, praktijk voor speltherapie

Speltherapeut.

Foto van Papillon Capelle aan den IJssel, praktijk voor speltherapie

Contactinformatie

Lylantse Plein 1
2908 LE Capelle aan den IJssel

Tel: 0651569200

Bekijk de folder van Papillon Capelle aan den IJssel, praktijk voor speltherapie

Website:
Stuur Papillon Capelle aan den IJssel, praktijk voor speltherapie een e-mail.


Omhoogtop

Het woord is aan Papillon Capelle aan den IJssel, praktijk voor speltherapie

'Vogels vliegen, vissen zwemmen en kinderen spelen'. Deze uitspraak geeft prachtig weer, dat 'spelen' de taal van kinderen is. Met behulp van deze taal kan een kind laten zien hoe het zichzelf ziet, hoe het anderen ziet en hoe het de wereld om zich heen ervaart. Een kind kan laten zien welke dingen het moeilijk vindt, welke dingen het verdrietig, boos, wanhopig of onzeker maken. Kinderen kunnen hun verlangens verbeelden. Ze kunnen als het ware zichzelf uitdrukken in hun spel.

Voorstellen

Mijn naam is Mirjam Reinders. Ik woon in Capelle aan den IJssel.

In het jaar 2000 begon ik mijn loopbaan in het Basisonderwijs. In 2001 werd ik gevraagd om naast leerkracht, Intern Begeleider van de onderbouw te worden en dat deed ik heel graag. Ik merkte dat mijn hart vooral uitging naar de kinderen met sociale en/of emotionele problemen. Hen wilde ik graag 'helpen'. Daarom volgde ik een studie orthopedagogiek en deed ik allerlei cursussen rondom gedragsproblematiek. Maar ik kwam erachter dat het écht helpen van kinderen met sociale en/of emotionele problematiek in het vluchtige, klassikale en vooral productgerichte onderwijs best heel lastig was. 
Mijn moeder had de studie speltherapie in Utrecht gevolgd en toen zij een eigen praktijk startte verwees ik als IB-er een aantal kinderen naar haar door. Ik ervoer hoe helend speltherapie kon werken voor het kind thuis, maar ook op school. Ik kreeg het verlangen deze studie zelf ook te gaan doen.

In 2007 begon ik deze studie aan de Hogeschool van Utrecht. In mijn studiejaren werkte ik als speltherapeute op het Speciaal Basisonderwijs en in de praktijk van mijn moeder.

In het examenjaar werd ik zelf moeder, een intense en prachtige ervaring. Ik stond op een kruispunt in mijn leven óf na mijn zwangerschapsverlof weer het onderwijs in óf de ingeslagen weg van speltherapie afmaken en mijn droom proberen te verwezenlijken. Ik koos voor het laatste en in 2009 opende ik, samen met mijn collega Diane, mijn eigen praktijk Papillon!

Vanuit mijn geloof in Jezus Christus, leg ik elke therapiesessie met vertrouwen in Gods Handen. Ik zou graag een lichtje willen zijn op een voor kinderen soms zo donker levenspad.

Onze naam: Papillon

Foto bij Papillon Capelle aan den IJssel, praktijk voor speltherapie

Omdat wij een nevenvestiging zijn van de spelpraktijk Papillon in Bodegraven, dragen wij dezelfde naam en hetzelfde logo. Dat van een vlinder (in het Frans: papillon).

Ieder kind - uw kind - is uniek met eigen mogelijkheden en groeicapaciteiten.
Soms zijn er factoren in het kind, het gezin, de omstandigheden of een combinatie daarvan, waardoor de ontwikkeling niet goed op gang komt of stagneert. Ondanks al uw inspanningen lukt het niet of niet voldoende om deze situatie te veranderen.
U zoekt dan hulp en wilt weten of uw kind bij de gekozen hulpverlener in goede handen is.

We vergelijken dit groeiproces graag met een rups die zich ontpopt. Zodra de rups zich gaat ontpoppen, sluit hij zich op in zijn cocon en wordt vloeibaar. Zoals een kind zich opsluit of zich opgesloten voelt.
Speltherapie is als de fase tussen rups en vlinder. De 'vloeibare' fase tussen zich opgesloten voelen en vrijheid ervaren. Door deze fase 'past het oude jasje niet meer'. Zoals de rups zich ontpopt tot een vlinder, zo kan er door speltherapie voor uw kind weer ruimte komen en kan het weer groeien in zijn ontwikkeling! Uw kind kan op een nieuwe manier de wereld gaan verkennen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze praktijk? Neem gerust een kijkje op onze website of lees onze folder. Ook kan er voor een vrijblijvend gesprek altijd contact worden opgenomen.


Omhoogtop

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord